Monday, March 29, 2010

Local Humour.

Yish.
Tadi I terserempak kawan punyer blog.. I kepoh la (tengoklah I yang kepoh) dia punya archives.
Then I ingat dulu kita pernah bersengketa (woohoo look at my bahasa go!) kerana pernah "berebut" buah hati (chewah konon berebut la namanya)...

Then bila I baca lagi entry dia dulu dulu, perasaan I macam api yang tak tau dari mana tak membara, tiba tiba jadi api yang boleh memusnahkan seluruh hutan belantara di bahagian Asia terdekat sini. FOOH!!!

Bodoh dan kurang matang lah bila berusia muda... Tapi I rasa dulu aku bukannya terlalu melampau bila I benci dia. I tak marah dia pon. I just membara sorang sorang! Sebab dia sombong kao kao.. sombong dan gemuk hahahaha. Ok la, tak gemuk mungkin gendut? Kakaka :D

Anyway, kita pernah pergi event sukan... dan "buah hati" masa tu pun ikut. bukan kita bertiga sahaja, malah ada 2 lagi laki laki ok! DAN SEMUA NAIK KERETA BAPAK AKU. Maksudnya, AKULAH yang memandu kereta sehingga destinasi tau!!!!

OK, I tau dia tak begitu suka dengan I... takpe takpe.. Masa tu, saya cantik, dan badan pun langsing (OMG HAHAHA I'M SAYING SUCH THINGS, I have no shame!!! Hahahah), I tak terasa terancam pun (*sombong*). Tapi dia ada audacity untuk bercerita tentang SELURUH outing tu dengan terperincinya tapi gambar I satu pun takde. MENTION put tak sepatah kata ok! niama. Tapi, jejaka impiannya dipuja macam Tuhan. "Oh betapa lucunya dia, oh betapa cerdiknya dia... Oh! Betapa hensem mukanya yang comel, dengan mata sepet!" Macam perfect.

Tau tau la masa tu. Radar sudah on. Competition pun ON.

Tapi ok la takpe.. in the end, kita berdua pun tak dapat buah hati tu. Sebab buah hati tu bodoh. SAMPAT ular suuuuuka jer attention 2 perempuan. Satu kaki nak naik 2 kapal. Defence dia: I tak pernah kata suka pada siapa siapa. You yang friendly I layan je lah?

NIAMA
Buat apa nak bawa I keluar, sms sampai awal pagi?? Tiap tiap kali terserempak, oh so mesra lagi. *insert malay curse word here*

Aaaaaaaih.
Apelah nak buat... lelaki macamtu lebih baik tak kenal.

Walaupun I masih berkawan dengan dia sekarang (sebab hati I besar, sudahlah matang dan berpendirian mulia dan berpandangan jauh, chewah hahaha),  rasa jengkel lah bila saya tengok gambar dia masatu! Tak tahu mengapa pun I so tergila dgn dia masa dahulu.

Sudah lah bertahun tahun (cheh actually baru 4 tahun, I cerita macamlah I nenek) situation ini sudah diffuse, tapi bila tertengok gambar pompuan tu, terbaca cerita masa dulu dulu... Aku tak song la.

Betul betul bitchy tau! Tak tahan I nak korek mata dia keluar. Pijak baik baik rambut dia, dan marah dia sampai dia nangis!!!! (Wah violent!)

Ok lah takpe. Sekarang I dah happy. Happy dengan boyfriend aku.
Lebih lebih lagi, lelaki tu sudah ada girlfriend... tapi pompuan sampat (sampat pada masa itu) sampai sekarang takde siapa siapa nak hirau. Pernahlah I baca dia lonely sikit.. Oklah kesian dia siket ok?

Tapi I tak ragu ragu dia sudah MENJELMA (for the lack of a better word) menjadi INSAN BERGUNA. Taklah macam dulu-- muda, panas baran lagi bitchy. Sekarang.... sepatutnya lebih matang, kot?

Tak tau lah.
I'm having fun typing dalam bahasa.
Sudah kian lama tidak mengguna bahasa kebangsaan.

Tapi funny, sebab orang pernah kata, 90% of the language is made up of words from other languages!
Betul ke??

Hehehe.

x

12 comments:

Mel O said...

HAHAHAHAHAHA this is so so entertaining. Pls blog more often in Bahasa okay? HEHEHEHEHE. And arr...

Betul betul bitchy tau! Tak tahan I nak korek mata dia keluar. Pijak baik baik rambut dia, dan marah dia sampai dia nangis!!!!

Sounds like what you wanted to do to me last time! Me scared scared now pehles donch step my hair and korek my mata outch *shivers*

daniel said...

nak pijak rambut you bukanlah susah sangat ... rambut anda dengan mudah boleh mencecah tanah ... secara sepoi-sepoi bahasa

keShia* said...

Mel: Then alot of ppl won't understand. Semua itu pengikut kat tepi tepi tu i tak kenal tapi mereka semua dari negara asing kalau i blog dlm bahasa mereka nanti bengang hahaha

poon: huhuhuhu it's your original racist joke hahaha

aimay. said...

??? huh?!

Mel O said...

Hahaha wah you banyak pengikut lah. Itulah kepopularan blog anda. tak apalah sekali sekali blog lahh dalam bahasa entertain saya hehe

Daniel, sepoi sepoi bahasa HAHAHAHA. Rambut saya sudah tidak lagi mencecah lantai dengan mudah tau!

shereen said...

yalo.. kenapa blog u banyak pengikut dari luar negara?

keShia* said...

shereen: haha yala. i tak kenal pun mereka tapi mereka so baik hati so supportive i layan lo! :D

mel: ok lah demi u i akan blog dlm bahasa saya yang kucar kacir lintang pukang wtf hahahah

keShia* said...

aimay: hehehe it's malay-- the national language of msia? don't worry it's just some banter, nothing serious :D

aimay. said...

ohh... I thought it was Indonesian or something... well at least u can write in ur own language.. I just have english... how boring... zZZzzZz

keShia* said...

aimay: indonesian and malay not too different. just a few words that differ, but yea. we had to study in malay starting at age 7 up till 17 so that's ten years of the language, we SHOULD be able to speak/read/write it hehe

but you're chinese, right? where do you come from? what language do you speak other than english?

Wenzz said...

HAHAHAHAHA KESHIA YOU'RE BLOGGING AGAIN!
And I really salute you. I don't think I can even type a coherent Malay sentence anymore. All those days of BM tuition wasted -_-

keShia* said...

Hehehe yes! :)
For a while now
BM is awesome in a foreign land man